I kælderen under GO DREAMs hovedkontor dufter der af smeltet chokolade. Vi træder ned i et køkken, indrettet som en lille café, og bliver mødt af ‘Chokoman’, der er i gang med at forberede dagens kursus.
Klokken er lidt i seks, og det er svært at holde eftermiddagssulten tilbage, når jeg ser, at der ligger både vaffel- og marcipanbunde klar og venter på, at vi går i gang. Heldigvis dukker de sidste hurtigt op og kurset kan gå i gang – eight man strong!
Chokoman ved et par ting eller to om chokolade og starter med at præsentere os for hans baggrund og dernæst for kursets agenda. Jeg er selv ret interesseret i chokoladekunsten, så det er inspirerende at høre ham fortælle om den gode chokolade, og hvordan man sikrer sig det bedste flødebolleskum.
Kaffe, hindbær, lakrids eller vanilje…
Kurset varer halvanden time og heldigvis for os kursister er både bunde og skum allerede klar, så vi kan fokusere på at være kreative og hygge os på de tre borde, der er stillet op til os.
Efter at have samlet et par bunde sammen på en tallerken bevæger jeg mig hen til skummet, hvor valget står mellem kaffe, hindbær, lakrids eller den klassiske vanilje til de kedelige – spøg til side (det er mig!). Selvom Chokoman har demonstreret kunsten i at sprøjte fyldet ud på bundene i et perfekt lille rundtoppet bjerg, er det ikke så nemt, som det ser ud. Jeg ender med nogle bittesmå flødeboller, der kun lige akkurat er voksne nok til at blive dyppet i chokolade…
Videre til chokoladefesten – og hold nu op hvor mundvandet løber, når man står foran en dyb bradepandestor balje med smeltet chokolade…
Vi får hver en skål og instruktioner i dyppeteknikken. Mine flødeboller lander i skålen og til stor glæde formår jeg at vippe dem op i god behold.
Stemningen er god, og selvom vi alle sammen er ankommet i små par, bliver der hyggesnakket mellem de forskellige poster.
Sølvkugler, guldstøv eller tørrede hindbær
Lettet bevæger jeg mig over til de mange farverige toppings, der får ens kreative hjerte til at juble. Sølvkugler, guldstøv, tørrede hindbær, honningristede mandelstykker, og jeg skal komme efter dig. Man står næsten og bliver helt stresset over, hvordan man får prøvet det hele af uden at ens flødeboller kommer til at ligne noget, der er lavet af en tre-årig. Heldigvis får vi alle lov at pynte hele ti flødeboller, så jeg kaster mig ud i at starte med den klassiske vaniljeflødebolle med kokos
Til sidst slutter vi af med at stille vores flødeboller ”til tørre”. Den tempererede chokolade får lige lov at sætte sig, før vi kommer flødebollerne i små fine æsker – lige til at tage med hjem.
Vi når ikke at smage på herlighederne. Tiden flyver afsted, men det er egentlig også fint nok, for så har vi jo i virkeligheden bare lavet aftenens dessert, og vi kan gå glade derfra. Alt i alt en rigtig hyggelig aftenaktivitet for de, der elsker at være kreative i et køkken.